Vederea ta îngrijită de un specialist

Primul pas in prevenirea, dar si tratarea problemelor oculare este examenul oftalmologic, care trebuie efectuat periodic.

Centrul nostru vă oferă examinarea oftalmologică completă.

În cadrul căreia pot fi depistate maladii cu potențial de orbire, manifestări oculare ale bolilor sistematice, patologie tumorală sau anomalii cerebrale.
Primul examen oftalmologic se recomandă la naștere, apoi periodic, la fiecare 3 ani.
Apoi la vîrsta de 40-45 ani, cînd apare necesitatea de ochelari de citit,ulterior la 3-5 ani cînd se schimbă aceștia.
Dupa 60 ani, controalele sunt mai frecvente, întrucat apar bolile batraneții: cataracta, glaucom, degenerescența maculara etc.
În decursul consultației o să aveți parte de dialog medic-pacient referitor la antecedentele personale patologice și heredo-colaterale (familiale) și va continua cu examinarea oculară propriu-zisă.Aceasta constă în testarea acuității vederii cu și fără corecție optică, evaluarea motilității oculare, autorefractometrie, măsurarea tensiunii oculare și examenul fundului de ochi. La necesitate în cadrul centrului nostru avem aparate performante de examinare a globului ocular.

Solicitați consultația oftalmologului dacă:

– va confruntati cu orbirea partiala sau totala a unuia sau a ambilor ochi

– aveti vedere dubla ;

– prezentati vedere incetosata sau vederea laterala este afectata;

– apar brusc pete oarbe, halouri luminoase sau zone vizuale distorsionate;

– manifestati durere oculară si roseață

– aveti probleme cu vederea laterala;

– intervin dificultati in adaptarea ochiului la lumina nocturna sau atunci cand cititi;

– pierdeti treptat claritatea vederii;

– aveti probleme in identificarea culorilor;

– vedeti incetosat atat la distanta, cat si aproape;

– suferiti de diabet zaarat sau aveti un istoric familial de diabet zaharat;

– prezentati mancarimi sau scurgeri oculare;

– au loc modificari ale vederii care par a fi legate de medicatie.

Alimentația recomandată pentru o vedere perfectă:

  • Alimentele bogate in luteina si zeaxantina (oua, varza, spanac);
  • Fructele si legumele care contin beta caroten (morcovi, mango, piersici);
  • Fructele si legumele bogate in vitamina C (portocale, capsuni, rosii, ardei verzi);
  • Alimentele bogate in vitamina E (migdale, seminte de floarea-soarelui);
  • Alimentele care contin zinc (carne, ficat, lapte).

Prevenția este cel mai bun tratament!